In een interview met Dag Allemaal vertelt Peter Van Asbroeck dat hij een superjeugd heeft gehad. Helaas kwam deze te snel ten einde in juni 1980.

“Ik had net mijn laatste examens in het middelbaar afgelegd toen de politie ’s morgens aanbelde”, gaat de acteur van start. “Ik opende de deur en de agenten zeiden dat mijn vader met zijn auto tegen een paal was gereden. 48 jaar was hij, op slag dood. Het moeilijkst van al was nog dat ik dat aan mijn grootmoedertje moest gaan vertellen. Vreselijk.”

De acteur steekt het niet onder stoelen of banken dat dit een dramatische tijd was. “Mijn mama was niet alleen haar man kwijt maar ook haar vriendenkring, want ze voelde zich verloren tussen al die gelukkige koppels.”

Volgens Peter is het belangrijk om verdriet tijd te geven en dat het zo dag na dag altijd iets beter gaat. “Ik ben ondertussen al 14 jaar ouder dan mijn vader is geworden. Ik realiseer me pas nu hoeveel hij gemist heeft”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.