Peter Van Asbroeck vertelt in Dag Allemaal dat het ongeluk dat hij in juli 2010 meemaakte, toen hij een fietser doodreed op een kruispunt aan de A12, zijn leven enorm heeft veranderd.

“Dat heeft een enorme impact op mij gehad, maar ik spreek daar nooit over”, geeft Peter ingetogen aan. “Ik vind dat heel onkies tegenover het slachtoffer en zijn nabestaanden. Ik heb contact gehad met die mensen en mijn leed is niet te vergelijken met wat zij doormaakten.”

De acteur is zich bewust dat hij met dit feit moet verder leven. “De plaats van het ongeval staat in mijn geheugen gegrift, ook al is het bijna 14 jaar geleden. Slachtofferhulp en vrienden hebben me toen bijgestaan want ik kreeg heel wat zurigheid over me heen. Weet je dat de dag zelf een journalist in mijn tuin stond voor een interview?”

Toch heeft zijn lange afwezigheid op de Vlaamse schermen niets te maken met deze tragische gebeurtenis, zo licht hij toe. “Mijn driejarig exclusiviteitscontract bij VT4 was toen pas begonnen en is later niet vernieuwd. Ik werd daarna nog weinig gevraagd voor televisie en ben naar Zuid-Afrika vertrokken voor een nieuw avontuur.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.