Het leek nog maar net geleden toen Goedele Liekens haar dochters Merel en Céleste voor het eerst in haar armen hield, ondertussen zijn de kleine meiden uitgegroeid tot zelfstandige twintigers.

“Het gaat snel!”, geeft Goedele aan in Primo. “Céleste studeerde neurowetenschappen in Londen en liep stage in New York. Ondertussen woont ze terug in hotel mama. Merel is verhuisd naar Brussel met haar vriend Anthony. Ze is salesmanager van een hotelketen en maakt een mooie carrière.”

Wanneer de reporter vraagt of de politica een mama is die haar dochters overstelpt met goeie raad, geeft Goedele toe dat dit inderdaad wel het geval is. “Zeker over relationele zaken. Als ik Merel en Anthony als koppel gadesla, geef ik haar toch wat tips. Over het gebruik van de juiste woorden om iets aan te brengen, bijvoorbeeld. Maar ik geef haar ook praktisch weetjes mee. Hoe ze make-upvlekken uit haar broek krijgt of wat ze moet doen als het putje verstopt zit. Vaak belt ze me daarover of mail ik spontaan ‘weetjes’ door. Op die mails krijg ik bijna nooit antwoord”, besluit ze lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.