In 2019 sloeg het noodlot toe bij Rob de Nijs en zijn familie toen er Parkinson bij de zanger werd vastgesteld. De reporter van Primo vraagt zich af dat indien de symptomen vroeger opgemerkt zouden geweest zijn, de situatie vandaag anders had kunnen zijn.

“Dat denk ik niet”, antwoordt Jet. “Die tremor was er al een tijdje en dat zag iedereen. Ook op het podium. Maar iedereen dacht dat het van de zenuwen was. Gaandeweg kwamen er echter steeds meer dingen bij: slaapstoornissen, stijfheid van de spieren, vallen… Mochten we er vroeger bij geweest zijn, had dat niks geholpen. Misschien waren de klachten wat minder geweest door het medicijn Levodopa wat vroeger te gebruiken, maar Rob reageert niet zo goed op zijn medicatie.”

Hoewel de coronapandemie voor veel mensen een ramp was, kwam deze voor Rob eigenlijk op een goed moment aangezien alles toen stilviel. Normaalgezien had Rob een tournee met 80 optredens gepland, maar achteraf gezien kon zijn lichaam dit vermoedelijk niet meer aan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.