In het nieuwe seizoen van Durf te vragen, stelt Siska Schoeters opnieuw de vragen die op iedereen zijn lippen brandt, maar die niemand durft te stellen. Volgens Story is de meest emotionele aflevering van het seizoen die over ouders die een kind verloren hebben.

“Het was heel zwaar en droevig, maar tegelijk ook ontzettend mooi”, gaat Siska van start. “Iedereen die kinderen heeft, gaat die aflevering willen zien. Maar wel met een bang hartje, want je kind moeten afgeven na een verkeersongeval of door een ziekte, is het ergste wat je als ouder kan overkomen. Die verhalen kwamen heel hard binnen bij mij. Op een gegeven moment zag ik mijn klankvrouw wenen en toen ben ik ook beginnen te huilen. Maar dat mag. Als ik tranen heb, dan moeten ze eruit.”

Zelf is Siska ook mama van twee kinderen, ook al beseft ze dat angst een slechte raadgever is, geeft ze toe dat ze toch ook bezorgd is als haar kinderen met de fiets het verkeer ingaan. “Telkens flitst het weer door mijn hoofd: wat als Lucien straks wordt aangereden? Als ik dan sirenes hoor, staat mijn hart altijd even stil.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.