Olga Leyers geeft het beste van zichzelf in Celebrity MasterChef en blijk ogenschijnlijk aardig te kunnen koken. Wat opvalt is dat het tv-gezicht het regelmatig goed doet in televisiewedstrijden, in 2016 schopte ze het zelfs nog tot de grote finale van De Slimste Mens ter Wereld, al geeft Olga aan dat dit niet echt te vergelijken valt.

“De Slimste Mens was toch wel een stuk stresserender”, gaat ze van start in Story. “Bij Celebrity MasterChef gieren de zenuwen even door je lijf, maar zodra je begint te koken is het superfijn. Enkel de laatste vijf minuten, wanneer je gerecht klaar moet zijn, is het weer spannend. Gelukkig waren mijn gerechten altijd op tijd af.”

Wat Olga wel opvalt is dat ze zowel in Celebrity MasterChef als in De Slimste Mens erg competitief wordt aangezien ze nog niet naar huis wil. “Ik amuseer me veel te hard en wil niet dat het feestje snel gedaan is. Al geef ik toe dat ik ook wel slecht tegen mijn verlies kan. Ik doe altijd mee om te winnen.”

Het is dan ook geen verrassing dat Olga zich goed heeft voorbereid om deel te nemen aan het kookprogramma. “De week voor de opnames heb ik een paar keer thuis geoefend, maar nooit op dresseren. Al had ik dat beter wel gedaan”, besluit ze lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.