In een interview met Primo beseft Walter Baele dat hij een dagje ouder aan het worden is. Wanneer de reporter vraagt hoe hij dit ouder worden ervaart, geeft de acteur aan daar toch wel erg mee bezig te zijn.

“Plots besef je dat het leven kort is en vooral snel verloopt. Voor je ’t weet zijn er kinderen die je aanspreken met opa. Wat een bizarre ervaring is voor iemand die nog in topvorm is.”

En dat Walter nog in topvorm is, is een understatement, de acteur gaat nog vier keer per week lopen, telkens tussen de zeven en de tien kilometer. “Dat houdt me fit, jong en gelukkig. Ik kan dat niet missen. Als jongere heb ik in de sport een mentaliteit gekweekt die ik doortrok naar mijn professionele leven. Ik was niet de man die ging vleien op de juiste recepties. Ik wou gewoon tonen wat ik kon en werkte hard. Ik ben altijd heel gewoon gebleven. Tegenwoordig moet je een grote gekkigheid hebben om voor iets gevraagd te worden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.