Walter Baele heeft zich tijdens zijn beginjaren ingeschreven voor een Nederlandse comedywedstrijd, een deelname die erg in het oog sprong bij de jury en die hem destijds veel optredens in Nederland opleverde. Zijn echte grote doorbraak kwam er echter midden jaren 90 met “Rosa”.

“Dat was geweldig”, gaat Walter van start in Primo. “Voor ‘Rosa’ trad ik op voor drie man en een paardenkop. Eén ervan was de producer van ‘De Droomfabriek’ en die geloofde in mij. Ik kreeg een uitzonderlijke kans en heb die gegrepen. Bij onze eerste aflevering hadden we 200.000 kijkers, maar elke week is die groep gegroeid, om te stranden op 1,2 miljoen. Ik denk dat ‘Rosa’ ervoor gezorgd heeft dat de zondagavonden sindsdien gedomineerd werden door VRT-programma’s.”

De populariteit van het personage moet volgens de acteur gezocht worden in het atypische figuur. “Toen waren dat de vlotte boys, nu kwam daar een bejaarde huisvrouw. Het volkse karakter deed de rest. Een gewone madam die op haar eigen manier vragen stelde aan een BV in een simpel decor. Helemaal geen afgelikt gedoe, dat was zeker vernieuwend. Nadien zijn er nog weinig shows geweest met zo’n originele insteek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.