Uit een interview dat Dag Allemaal had met Stan Van Samang, kunnen we afleiden dat de zanger erg hard aan het werken is aan zijn nieuw album, Vadertaal.

“Ik wil ze pas uitbrengen als ik er honderd procent tevreden over ben”, gaat hij van start. “Het wordt een ode aan mijn vriendin Barbara en onze kinderen Lenny en Stella. Het begon met het liedje ‘Alles’, dat ik per toeval in het Nederlands schreef. Het bracht me op het idee om een album te maken over hoe de voorbije zeven jaar mij hebben veranderd. Over hoe ik voorzichtiger ben geworden, emotioneler ook.”

De plaat zal volgens Stan volledig in het Nederlands zijn omdat hij wil dat zijn kinderen begrijpen wat hun papa aan het zingen is. “Het gaat over mijn gezin, maar ik heb het ook over de periode dat Barbara en ik nog kinderloos waren. We hunkeren soms naar die tijd en ik ben niet beschaamd om dat toe te geven. Ik ga de mini-schepsels die ik niet meer kan missen niet louter bewieroken.”

Wanneer het album gelanceerd zal worden, is vooralsnog niet bekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.