Jacques Vermeire steekt het niet onder stoelen of banken, de komiek houdt ervan om dingen te verzamelen. In Primo geeft hij aan dat hij ondertussen al meer dan vijftien verzamelingen heeft.

De reporter haalt zich voor de geest dat hij een whiskyverzameling was begonnen maar daar is Jacques ondertussen mee gestopt. “Ik heb enkele goeie whisky’s van mijn geboortejaar, dat wel”, gaat hij van start. Een nieuwe verzameling is hij nog niet begonnen. “Ik heb al drie maanden niets gekocht. Maar ik zit wel nog elke dag op online veilingsites te kijken. Dat ontspant me. En ik kijk ook graag naar mijn wijnverzamelingen of mijn filmaffiches. Ik word daar gelukkig van.”

Jacques verklapt dat hij ooit graag de allereerste atlas van Gerard Mercator zou willen kopen. “De wereldatlas van Abraham Ortelius heb ik. Hij was de eerste die kaarten van alle bekende delen van de wereld samenbundelde. Een atlas uit de 16de eeuw.”

De vermoedelijke kostprijs voor de atlas van Mercator is moeilijk in te schatten maar het tv-gezicht vermoedt dat dit toch enkele tienduizenden euro’s zal kosten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.