Tuur De Weert maakte onlangs zijn debuut in Familie als bedelaar Willy. Daarmee wordt de acteur herenigd met zijn goede vriend en collega Jaak Van Assche, die Alfons speelt in de serie.

“Toen ze een klankbord zochten voor Alfons kwam ik in beeld”, gaat Tuur van start in Primo. “Ik heb in het verleden al vaak met mijn goeie vriend samengewerkt in het theater en op tv. Het was een beetje voorspelbaar dat we ooit weer een duo zouden worden.”

Een spannend moment voor de acteur want dit is de eerste keer dat hij zijn opwachting maakt in een soap. “Ik heb al in veel reeksen gespeeld, maar nog nooit in een soap. Vroeger was het not done om als theateracteur in dat genre mee te draaien. Nu is dat veranderd.”

Opvallend, Tuur blijkt maar bitter weinig te kennen van Familie. “Ik ben een trouwe ‘Thuis’-kijker en ik heb me verdiept in de personages van ‘Familie’. Voor Willy was het niet belangrijk om alle intriges te kennen. Hij is als dakloze een buitenstaander. Er wordt niet verondersteld dat ik alle achtergronden ken. Het was beter dat ik vanuit het niets binnenviel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.