In een interview met Otto-Jan Ham, geeft Humo aan dat de presentator rond zijn 40ste hardop droomde van een carrièreswitch. Zelfs nu geeft de presentator aan dat leerkracht worden nog altijd een uitstekend plan B is. “Ik denk af en toe weleens: tijd om iets anders te doen. Ik weet dat dat vloekt met mijn wensdroom dat ‘De Campus Cup’ mijn ‘Blokken’ wordt, maar in mijn hoofd kunnen die twee sporen naast elkaar bestaan.”

Soms vroeg Otto-Jan zich wel eens af of zijn mediawerk er eigenlijk wel toe doet. “Dat gevoel heb ik nu niet meer. We verleggen misschien maar een steentje in de rivier, maar het heeft zijn nut. We maken iets ánders. Het medialandschap van vandaag is vies en vuil, hè. De shit die kinderen binnenkrijgen, is vaak zeer hard, luid, gewelddadig en negatief.”

Als voorbeeld geeft hij aan dat ze bij hem thuis erg streng zijn als het over YouTube gaat. “Je kinderen zetten het op en het blijft maar gaan. Ga op vakantie, stop ze een iPad in de handen en je hoort ze een paar weken niet meer. Veel van die content is ook gewoon schreeuwerige waanzin. Ik geloof best dat het creatief is op een manier die ik niet snap, maar het vervult mijn hart niet met warmte.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.