In 1999 nam Belle Perez deel aan de voorselecties voor Eurosong, een goede beslissing zo blijkt want met haar nummer Hello World scoorde de zangeres meteen een grote hit.

“Sindsdien is er veel veranderd. Niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak”, gaat Belle van start in Primo. “Ik heb de naïviteit van toen van me afgeschud. Niet erg verwonderlijk, hé. Ik was amper 23 jaar toen ik kwam piepen in de muziekwereld.”

In zekere zin is de showbizz een ware redding voor haar geweest omdat ze anders, naar eigen zeggen, was blijven hangen in haar overbeschermde leven in het Limburgse dorpje Achel. “Met ‘Hello World’ kreeg ik een gouden kans om de wereld te verkennen. Maar ik kreeg dan wel vleugels, ik moest natuurlijk nog leren vliegen. Gelukkig is dat gelukt. Van een introvert meisje groeide ik uit tot een zelfzekere mama.”

Ondanks de onregelmatige uren en de vaak late avonden, is Belle erg dankbaar voor de kans die ze destijds kreeg. “Het is simpel: muziek is mijn passie. Die liefde is zo groot dat ik de eventuele nadelen van mijn job er met de glimlach bij neem. Optreden voelt nooit als een verplicht nummer.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.