Actrice Martine Jonckheere heeft al een aantal keren kanker overwonnen. Een strijd die ze nooit heeft opgegeven. Want laat dat net haar grootste angst zijn: een ziekte krijgen waar je niet meer tegen kan vechten.

“Denk maar aan ALS, dat heel je motoriek overneemt. Kanker kan je ook helemaal in je macht hebben, maar dat is niet mensonterend. Als dat het geval is, kies ik voor euthanasie”, zegt Martine in Story.

Gelukkig is Martine daar (voorlopig) van gespaard gebleven. Al zijn er wel ergernissen bij haar man, waar ze niet van gespaard is gebleven.

“Ik erger me wel als Filip weer eens zijn stoel niet terug naar voren schuift als hij van tafel gaat. Heel stom, maar dan zeg ik bescheiden: ‘Filip, ik heb je stoel teruggezet en die en die ook.’ Maar dan antwoordt hij: ‘Maar ik heb die en die deur achter hou dichtgedaan.’, want ik laat de deur altijd open. Ach, als het dat maar is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.