Ondanks zijn fantastische bokscarrière heeft Sugar Jackson het financieel niet erg breed, zo staat in Story te lezen. Volgens het weekblad blijft van zijn wedstrijdgeld vandaag de dag niets meer over en moest hij zelfs zijn huis verkopen.

“Ik ben zesvoudig Europees kampioen boksen geweest, maar ik werd financieel ‘in de zak gezet’”, gaat hij van start. “Medewerkers gingen met mijn wedstrijdgeld aan de haal. Ik incasseerde in de boksring, zij in hun portemonnee. Ze hebben allerlei sponsorgelden achtergehouden. Hoeveel weet ik niet. Ik hield me alleen bezig met boksen, niet met de financiële kant. Daar had ik een manager voor. Ik vertrouwde hem.”

Wrok voelt de bokser echter niet, zo geeft hij zelf aan. “Ik wil niemand de schuld geven. Wat moest ik doen? Hen een mep verkopen? Dat helpt ook niet. Als mensen ruzie met mij zoeken, zal ik nooit vechten. Ik loop liever weg van conflicten. Ach, ik leef nog, ben gezond en heb werk. Geld maakt niet gelukkig, al helpt het wel een beetje. Maar zoals mijn mama altijd zei: ‘Wat je ook tegenkomt, blijf altijd lachen.’ Ik maak me niet snel zorgen en geef nooit op. Mijn gezin komt op de eerste plaats. Als zij gelukkig zijn, ben ik blij.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.