Els de Schepper ging door een erg moeilijke periode, zowel mentaal als fysiek. Een burn-out zo zei de dokter, waarna de artieste bijna een jaar buiten strijd was. Toch was het niet zomaar een inzinking zoals de dochter dacht, zo geeft Els aan in Dag Allemaal.

“Ik zei tegen mijn arts: ‘Oké, ik zit inderdaad te janken in uw kabinet, maar dat is omdat u zegt dat ik een jaar moet thuisblijven, veertien dagen voor ik in première zou gaan met mijn nieuwe show. U beseft niet welke impact dat heeft op een zelfstandige!”

Els geeft aan in het verleden wel een buffer te hebben opgebouwd maar deze was al flink geslonken door de pandemie. “Mensen gaan ervan uit dat als je in de media komt, je steenrijk bent. Mocht ik met mijn status in Amerika wonen, dan was dat misschien anders geweest, ja.”

Aangezien het volgens de dokter om een bunt-out ging, kwam de artieste eerst niet in aanmerking voor een uitkering. “Als zelfstandige is dat een ramp! Laat het duidelijk zijn: die mensen doen ook maar hun werk, ze zijn gebonden aan regels. Maar ik kreeg het gevoel dat ik er alleen voor stond. Prettig is anders. Eerlijkheidshalve moet ik er bij zeggen dat ik wel de gewone uitkering van de mutualiteit kreeg. En gelukkig kwam toen de juiste diagnose en kwam het ook in orde met de verzekering, want naast de problemen met mijn stem bleek dat gigantische geheugenverlies een symptoom te zijn van long covid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.