In een interview met Primo vertelt Thomas Vanderveken dat rondkomen met een beperkt budget enorm veel stress kan veroorzaken, maar dat een overvloed van geld ook de nodige stress met zich kan meebrengen.

“Bezit brengt zijn eigen zorgen met zich mee”, begint hij uit te leggen. “Ik merk vaak dat mensen die bovengemiddeld veel geld hebben bang zijn om het kwijt te raken en daarom als een kip zonder kop beginnen te investeren in zaken waar ze nauwelijks verstand van hebben. Zoals aandelen of bitcoins. En als die investeringen het dan niet goed doen, liggen ze daar wakker van. Dan heb ik liever een beetje minder geld, want dan heb je ook minder kopzorgen.”

Mocht de presentator ooit de Lotto winnen, dan zou hij, naar eigen zeggen, niet stoppen met werken omdat arbeidsvreugde een belangrijk deel van zijn leven is. “Mijn job brengt mij op plekken die ik met de Lotto niet kan kopen. Zo heb ik voor ‘Een nacht in het Museum’ op een week tijd zowel in het Metropolitan Museum of Art in New York als het Louvre in Parijs gestaan. Zo cool!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.