Niko, het personage van Jo Hens in Familie, verblijft momenteel in Londen. Hierdoor is de acteur heel wat minder te zien in de serie, iets wat hij helemaal oké vindt, zo lezen we in TV Familie.

“Ik kreeg het prachtige aanbod om de hoofdrol te vertolken in de theaterproductie ‘Tot Altijd’”, begint Jo te vertellen. “In het verleden heb ik andere opdrachten altijd gecombineerd met ‘Familie’, maar deze keer wilde ik het anders aanpakken en me slechts op één project focussen. ‘Tot Altijd’ beloofde namelijk een intense periode te worden, aangezien ik een terminaal zieke man speelde die ervoor gezorgd heeft dat euthanasie in de Belgische wetgeving is gekomen.”

Aansluitend op deze rol besloot de acteur op er nog een beetje extra vakantie aan te breien. Jo verzekert de lezer echter meteen dat hij zijn rol in de populaire reeks nog lang niet beu is. “Ik speel Niko nog altijd met hart en ziel. Maar een langere vakantie was voor mij al lang geleden. Op je 35ste eens tijd nemen om achterom en vooruit te kijken is toch ook geen overbodige luxe? De makers vonden mijn voorstel voor een sabbatical geen probleem.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.