Thomas Vanderveken, bekend als presentator van onder meer ‘Factcheckers’ op VRT1, maakt er in een gesprek met het magazine Primo geen geheim van dat hij op jaarbasis makkelijk een klein maandloon aan de aankoop van nieuwe boeken spendeert.

Al zijn er dan anderzijds natuurlijk ook wel dingen waarop hij bezuinigt om zijn uitgaven in evenwicht te houden: “Ik let vaak op de kleintjes. Sommige stuks van mijn ondergoed zijn bijvoorbeeld tien of twintig jaar oud”, lacht Thomas. “Ik ben altijd blij als er één scheurt, want anders blíjf ik die maar dragen.”

“Hetzelfde geldt voor mijn laptop en smartphone: die gebruik ik dubbel zo lang als de meeste mensen”, gaat de presentator verder. “Maar ik ben niet gierig, want ik ben op café de eerste om te trakteren, maar ik probeer wél te consuminderen in plaats van te consumeren”, klinkt het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.