Nee, tv-kok Loïc Van Impe is niet bang om zijn fornuis te verlaten en uit zijn comfortzone te stappen. Dat bewijst hij met zijn deelname aan het tweede seizoen van ‘Special Forces’ op VTM. De intense fysieke en mentale uitdagingen in het programma konden hem dan ook niet afschrikken.
Al is TV Familie toch vooral benieuwd naar wat hij, als kok, van het eten vond: “Het was erg basic, en bijna elke dag hetzelfde, maar ik vond het nog meevallen”, beantwoordt Loïc die vraag. “Op het menu stonden gekookte bulgur, gestoomde groenten, en afwisselend kip of schapenvlees. Maar je bent op dat moment zo uitgeput dat je eigenlijk álles zou eten”, zegt hij. “Gewoon verstand op nul en zoveel mogelijk op krachten komen, dat was de boodschap.”
Al had dat ook wel invloed op zijn gewicht, zo blijkt: Tijdens de opnames ben ik maar liefst vijf kilo afgevallen. Ik ben echt gesmolten. Al was dat Niet zozeer vet-, maar vooral vochtverlies”, zegt Loïc. Het was volop zomer in Zuid-Afrika, dus het was daar enorm warm. Eenmaal terug in België heb ik dan ook twee weken non-stop gegeten. Ik kón mijn honger gewoon niet stillen, haha.”