In 1973 cementeerden Nicole & Hugo zich in het geheugen van Vlaanderen door deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival met hun nummer Baby, Baby.

“We waren eigenlijk onze tijd vooruit”, gaat Hugo Sigal van start in de Gazet Van Antwerpen. “Vooral dan met onze danspasjes, want tot dan had niemand een choreografie. Maar ook onze kostuums waren voor die tijd ongezien.”

De flashy pakjes zijn ondertussen legendarisch geworden, maar wat is er eigenlijk ooit met deze kostuums gebeurd vraagt u zich misschien af.

“Tussen haar overlijden en de begrafenis kwam ik alleen maar buiten om naar het mortuarium te gaan. Ik was er elke dag een paar uur. Nicole zag er zo mooi uit, in het kleedje dat ik voor haar had uitgezocht”, begint Hugo te vertellen. “Op zo’n momenten komen uiteraard de herinneringen naar boven. Ineens drong het door dat ik niet alleen afscheid nam van Colleke, maar ook van Nicole & Hugo. Ik zou nooit meer Goeiemorgen, morgen of Baby, Baby zingen. Dat deed me denken aan onze iconische flashy kostuums. Ik wou dat ze voor altijd bij Colleke bleven. Net voor de kist werd gesloten, heb ik de kostuums bij haar gelegd. Voor mij voelde dat juist aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.