Moederdag is dé dag waarop kinderen hun moeder bedanken, al mag dit volgens Sven de Leijer eigenlijk elke dag het geval zijn.

“Meer nog: ik vind dat we elkaar niet genoeg in de bloemetjes kunnen zetten, of complimentjes geven”, gaat hij van start in Story. “Moeders, plusmama’s, pleegmoekes, oma’s, vrouwen die om de een of andere reden hun kinderwens niet in vervulling zien gaan of hun kinderen veel te vroeg zien wegvallen: allemáál! Ik geef ook graag een geschenkje of een compliment. Ik vind dat plezant.”

Sven heeft dan ook een erg goed contact met zijn mama Linda. “We hebben een heel goede band en ik heb heel vaak contact met haar. Daarnet nog heb ik een uur lang met haar gebeld. Maar ik probeer ook zo vaak mogelijk bij haar langs te gaan, ’s ochtends voor een kop koffie en om wat bij te praten. Ik woon niet zo ver van mijn ouderlijk huis in Tervuren, en ik woon hier heel graag, door de nabijheid van mijn moeder, maar ook omdat hier zoveel natuur is. Eerder dan aan een bureau te zitten werken, doe ik veel liever ideeën en inspiratie op in de buitenlucht terwijl ik wandel. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn moeder heb en dat ik haar al mijn hele leven dicht bij mij heb. En mijn zoontje Leo van anderhalf jaar gaat vaak bij haar op bezoek, wat natuurlijk fantastisch is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.