Steph Goossens nam in 2010 de beslissing om de openbare omroep te verlaten voor een avontuur bij VT4, de presentator kreeg er zelfs een exclusiviteitscontract voor drie jaar. Iets wat hem nooit in dank is afgenomen door de openbare omroep, zo vertelt hij in Primo.

“Ik begreep dat wel, maar ik was niet de eerste die de overstap maakte. Kort na mijn transfer kocht Woestijnvis de zender echter en dat bleek voor mij het begin van het einde. Hun schermgezichten kregen prioriteit. Op het einde van mijn contract vroeg iemand van de productie van ‘Thuis’ om terug te keren. De toenmalige VRT-directie stelde zijn veto. Voor mij was er geen plaats meer aan de Reyerslaan.”

Hoewel de presentator geen spijt had van zijn verhuis, is het wel een mentaal erg zware periode geweest. “Mijn contract was nog maar net getekend toen de zender overgenomen werd. Niet fijn. Ik heb in die periode veel gesolliciteerd als acteur. Telkens koos men voor collega’s omdat ik te zeer geassocieerd werd met Çois. Vanaf dan heb ik me toegelegd op werk uit de spotlights. Ik stond plots weer met beide voeten op de grond, maar ik was realistisch genoeg om die situatie te aanvaarden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.