In het populaire VTM-programma Special Forces, zien we dat het militaire leven een kolfje naar de hand van Olivier Deschacht blijkt te zijn. De ex-Rode Duivel twijfelde dan ook geen moment om deel te nemen, zo staat in Primo te lezen.

“Ik was zo enthousiast dat ik direct ‘ja’ zei”, gaat hij van start. “Ik had het eerste seizoen van ‘Special Forces’ op VTM gezien, maar ook de Britse en Amerikaanse versie. Net als ‘Kamp Waes’ op VRT, waar het niet-BV’s zijn die de grenzen van hun fysieke en mentale kracht opzoeken. Tijdens het bekijken van ‘Special Forces’ zat ik altijd op het puntje van mijn stoel. Toen al hield ik in het achterhoofd: ‘Als ze mij ooit vragen om deel te nemen, zal ik geen seconde aarzelen.”

In zijn enthousiasme heeft Olivier dit zelfs niet eerst met zijn kinderen besproken. “Ik ben niet rap beïnvloedbaar. Wanneer iets in mijn hoofd zit, zal niks of niemand me op andere gedachten kunnen brengen.” In zekere zin een mentaliteit die hem ongetwijfeld van pas kwam tijdens de opleiding.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.