Plots stond daar een, op het eerste gezicht, onbekende man op het podium van het VTM-programma Sing Along. Het was pas vanaf dat de eerste woorden van Girl, you’ll be a woman soon door de zaal klonken dat er een lichtje ging branden bij de juryleden.

De knappe en flink afgeslankte verschijning was niemand minder dan Bert Voordeckers, bekend van het eerste seizoen van The Voice, waar hij bij team Koen aan de slag ging. “Als ik die beelden uit 2012 terugzie, zie ik een ander persoon staan”, gaat Bert van start in Dag Allemaal. “Het leek wel alsof ik een sumoworstelaarspak droeg.”

Ondertussen is Bert zo’n zestig kilo slanker na een maagverkleining, een ingreep die de zanger kort na zijn deelname aan The Voice liet doen. Puur uit gezondheidsredenen, zo blijkt, anders was hij mindervalide geworden.

“Als ik ’s ochtends wakker werd, had ik meteen pijn in mijn benen. In die mate dat ik dacht: ‘Dat ’t maar rap avond is, dan kan ik weer gaan liggen’. Het is een life changer geweest voor mij. Ik heb er lang over getwijfeld, maar vond uiteindelijk dat mijn kinderen recht hadden op een vader die fysiek beter in orde was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.