Wie aan Koen Wauters denkt, denkt in de eerste plaats aan zijn indrukwekkende carrière als zanger en presentator, maar ook het rallyrijden zit hem absoluut in het bloed.

Al geeft de reporter wel aan dat de zanger zijn favoriete hobby een tijdlang gedag heeft gezegd. Na het overlijden van Jacky Ickx, vroeg Koen zich namelijk af waarom hij in godsnaam nog zulke risico’s nam. “Je bent toch een familieman? Ga met je kinderen op reis en ga met hen naar de orang-oetans kijken”, zei hij destijds.

Toch is Koen sinds 2022 opnieuw in zijn rallywagen gekropen. “Kijk, het is blijkbaar sterker dan mezelf”, gaat Koen van start in De Morgen. “Mijn kinderen zijn nu ook wat ouder, en als ze met mij graag orang-oetans willen gaan kijken, maak ik daar ook graag tijd voor. En met een team aan gelijkgestemde zielen door de prachtigste Marokkaanse landschappen scheuren is nu eenmaal van het leukste wat er is. Al is die Classic niet voor herhaling vatbaar: ik had onderschat hoe saai een regulariteitswedstrijd kon zijn, waar je dan exact vijftig of zeventig moet rijden. Na twee dagen keken Pascal (Feryn, red.) en ik naar elkaar en dachten: Wat doen wij hier? Dan was de Africa Eco Race begin dit jaar meer mijn ding. En dit najaar trek ik in oktober naar de Rally du Maroc, netjes tussen onze Nederlandse clubtour en de Sportpaleisreeks.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.