‘Het Jachtseizoen’ haalt elke week goede kijkcijfers op VTM. Vlaanderen houdt van de zoektocht van het jagersteam die op jacht gaat naar de ontsnapte bekende boeven. En daar gebeurden soms de zotste dingen.

“Elke draaidag gebeurde er wel iets waarvan we dachten: dit gaat niemand geloven. Zoals toen ons busje door de politie werd tegengehouden op een brug en net op dat moment onze prooien Karen Damen en Andy Peelman op een bootje onder ons door kwamen gevaren. Heel straf. We hebben zo vaak ‘What the fuck!’ geroepen dat de productie ons zelfs op ons taaltje moest wijzen. Zij hielden ook in het oog dat we ons keurig aan de verkeersregels hielden”, vertelt Julie Van den Steen in Story.

Maar de opnames waren ook niet zonder gevaar. Julie kwam er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf.

“Tijdens een wilde achtervolging ben ik met mijn been in de prikkeldraad blijven hangen. Daar heb ik een litteken aan overgehouden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.