In een interview met Koen Wauters haalt de reporter van De Morgen het incident van dochter Zita aan. Onlangs deelde deze namelijk een aantal haatreacties die ze gekregen had via sociale media over haar gewicht. Wanneer de reporter vraagt wat dit met een vader doet, geeft Koen aan dat hij zijn dochter gevraagd heeft of ze het er over wou hebben.

“Nee, papa. Ik ga toch geen tijd spenderen aan zulke zielige types?”, antwoorde Zita destijds erg volwassen. “Want dat zijn het, hè”, gaat Koen verder. “Zielige figuren met een telefoon in hun hand en te veel tijd die het lollig vinden om een meisje van toen 18 dik te noemen. Het doet me wel veel plezier om te zien dat mijn kinderen daar beter mee omgaan dan ik. Nono heeft dat ook: stamp je hem tegen de schenen, dan denkt hij gewoon ‘ga naar de hel’ en kijkt hij nooit meer om. Ik wou dat ik dat kon! Maar ik ga nog altijd slapen met dergelijke situaties.”

Koen geeft aan dat zijn kinderen goed gewapend zijn tegen kritiek en verzuurde mensen. “Al vanaf jonge leeftijd. Al had ik dat lang niet door. Zo werden ze bijvoorbeeld weleens gepest op school, als ‘kinderen van’, maar ik heb dat nooit geweten. Ze probeerden me dat te besparen, denk ik. Pas later, toen ze een pak ouder waren, hebben ze me dat verteld.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.