“Leven voor twee”, zo heet het boek dat Hugo Sigal geschreven heeft over zijn rouwperiode. “Ik hoop dat ik iets kan betekenen voor mensen die in dezelfde situatie zitten als ik. Niet alleen bij het verwerken van hun verdriet, maar ook bij de bewustwording rond alzheimer”, geeft hij in Dag Allemaal aan.

Hugo geeft aan dat Alzheimer sinds het overlijden van Nicole meer aandacht heeft gekregen. Een goede zaak want daarvoor was de ziekte amper bespreekbaar. “Terwijl het bijzonder zwaar is, ook voor de partner”, verduidelijkt de zanger. “’t Is raar om te zeggen, maar ik ben blij dat ik Nicole nooit helemaal heb zien aftakelen. Ze is zo plots uit m’n leven gerukt. Ik heb niets meer kunnen zeggen tegen haar, da’s waar, maar alles was dan ook al gezegd. Ze wist dat ik haar graag zag.”

Zoals in veel gevallen was ook Nicole erfelijk belast met de aandoening. Haar vader leed namelijk ook aan Alzheimer. Wanneer in 2021 de diagnose definitief gesteld werd, was dit een heuse klap. “Het is hetzelfde van papa, hé”, besefte Nicole destijds.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.