Anja Daems vertelt in een interview met Story dat ze tijdens gesprekken altijd een soort van openheid probeert te creëren, iets waar haar tienerdochter Anna Julia ongetwijfeld erg blij mee is.

“Ze begint nu op stap te gaan en onlangs had ze een hele PowerPoint gemaakt om ons te overtuigen waarom het toch wel belangrijk is dat ze een uur langer op stap mag gaan”, gaat Anja lachend van start. “Ik vind dat geweldig. Voor Fred was het meteen in orde, maar ik vind het te laat voor een vijftienjarige en dus is het een half uur geworden. Onze dochter krijgt zeker niet altijd haar zin, ook al komt ze met sterke argumenten af. We hebben nog altijd een opvoedende rol. Fred is daar losser in. Hij geeft iedereen zijn vertrouwen tot het geschaad wordt. Bij mij moet je eerder eerst mijn vertrouwen winnen. Maar we vinden elkaar ergens onderweg.”

De radiostem mag zich gelukkig prijzen dat ze een erg verantwoordelijke dochter heeft die niet echt rebels is aangelegd. “Wat ik vooral aan haar bewonder, is dat als ze een doel voor ogen heeft, ze daar volledig voor gaat. Het is zo’n wijs en eerlijk kind. Onlangs was ze met school in Parijs en ik hoorde haar aan de telefoon zeggen: ‘Ik zeg alles tegen mijn mama’. Of dat ook echt zo is, weet ik niet. Anna Julia zegt dat ze geen lief heeft, maar ze geeft wel liefdesadvies aan vriendinnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.