Het is weer bijna zover. Het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ gaat van start. En naar goede gewoonte is ook dit jaar Erik Van Looy weer de presentator van het programma.

Naar aanleiding van het programma neemt Erik altijd nog even de tijd om zijn batterijen op te laden. Dat doet hij bijna altijd in Het Rivierenhof in Antwerpen. Hij is er zo’n trouwe bezoeker dat hij ook gevraagd werd als ambassadeur van ‘De Grote Schijn’, het lichtspektakel dat er eind oktober plaatsvindt.

“Het park was altijd heel cruciaal in mijn leven. Ik voetbalde er bij Tubantia Borgerhout en de velden van de club liggen hier. Mijn bompa was de grootste supporter van Tubantia. Tubantia speelde zelfs nog de bekerfinale tegen Cercle Brugge, maar verloor met 2-1. Het is ook de club waar onze huidige Rode Duivel Jérémy Doku voetbalde. We speelden op hetzelfde veld, maar we kunnen gerust zeggen dat hij het als voetballer iets verder schopte dan ik”, lacht Erik in Primo.

Dat Erik nu nog altijd vlakbij het park woont is dan ook niet zo bijzonder. Hij fiets nog altijd regelmatig door het park, en niet elektrisch zoals veel mensen misschien zouden denken.

“Als je kan trappen, trap dan. Een elektrische fiets is zo’n gemakzuchtig apparaat! En ze rijden als zotten!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.