Bertje, één van de meest iconische schurken in de populaire VTM-soap Familie maakt opnieuw zijn opwachting. Geen goed nieuws voor de Van den Bossches aangezien deze manipulatieve slechterik in het verleden al tot de dood van Marie-Rose en Peter heeft geleid.

Opvallend: Het is niet acteur Steven De Lelie, die de rol van Bertje eerder voor zijn rekening nam, maar wel de Gentenaar Jan Sobrie die de rol zal vertolken.

“Natuurlijk vind ik deze gang van zaken jammer”, gaat Steven van start in Dag Allemaal. “Ik heb de rol van Bert heel graag gespeeld… Gelukkig zijn de makers wel zo tactvol geweest om mij op voorhand in te lichten.”

Al moet de acteur toegeven dat hij het enigszins verwacht had dat hij deze rol niet opnieuw ging vertolken. “Ik heb ook het boek gelezen, hé, waarin Bert plastische chirurgie ondergaat. Ik ben het zelfs nog gaan signeren. De rol móest dus wel door iemand anders gespeeld worden. Al heb ik gezegd dat ze mij altijd mochten bellen als ze een flashback nodig hadden.”

Tijdens een scène met Jan Sobrie zie we een foto van Bert vertolkt door Steven. “Och, zo was ik er toch een beetje bij”, besluit hij al lachend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.