Praten over je financiële situatie of geld, het is een soort van taboe in Vlaanderen. In ‘Geld Gezocht’ gaan Kamal Kharmach en Kristel Verbeke op zoek naar een manier waarop gezinnen hun financiële situatie kunnen verbeteren.

“Je moet het maar durven, je inschrijven voor een programma waarbij ze je financiële situatie open en bloot bespreken voor heel Vlaanderen. Sommige gezinnen stonden er echt niet goed voor. We hebben telkens een grondig financieel gesprek gehad met hen. Dat was soms erg schrikken, maar gaf ook inzicht. Dat toont aan dat een programma als dit echt broodnodig is. Iedereen kan thuis iets van de grote of kleine tips opsteken”, vertelt Kamal in Primo.

‘Geld Gezocht’ is in groot contrast met programma’s als ‘The Sky Is The Limit’ waar rustig met geld wordt rondgestrooid.

“Programma’s als ‘The Sky is the Limit’ gaan inderdaad over the happy few. Een format als ‘Steenrijk, Straatarm’ focust dan weer op families met een volledig tegengesteld welstandsniveau. Wanneer zo’n programma goed gemaakt is, kan het empathie opwekken, maar tegelijk wekt het ook voyeurisme op.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.