De populaire tv-reeks Aspe viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Om deze speciale gebeurtenis te vieren werd het theaterstuk “Moord in de studio” in het leven geroepen.  Al krijgt inspecteur Van In daar wel hulp van andere collega’s.

Voor Dag Allemaal gaat Herbert Flack echter maar wat graag nog eens aan tafel zitten met Lucas Van den Eynde en Francesca Vanthielen. Iets wat het drietal regelmatig doet zo blijkt. “Wij zien elkaar geregeld om een hapje te eten en bij te babbelen’, gaat Herbert van start. ‘De band die wij na al die jaren hebben, overstijgt de collegialiteit. Het is uitgegroeid tot vriendschap.”

Herbert geeft aan dat de hernieuwde aandacht voor Aspe erg dubbel is. Uiteraard is hij enerzijds erg blij met dit jubileum maar anderzijds maakt dit hem ook triest. “Natuurlijk vind ik het zalig dat de erkenning er nog is, maar voor mij is ‘Aspe’ ook onlosmakelijk verbonden met Fabienne’, zegt hij emotioneel. ‘Mijn vrouw was er overal bij. Al bij de persvoorstelling waar ze ons in het stadhuis van Brugge binnensmokkelde. Ik denk nog elke dag aan haar, ik mis haar enorm, ook al is het ondertussen vier jaar geleden dat ze overleed.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.