Bas Van Weert schittert in Thuis als spoedarts in opleiding Abel Nauwelaerts. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de acteur naast zijn werk op de set ook nog aan de slag is als kok in een restaurant in Zaventem.

Een job die hij ontzettend graag doet en waartussen hij niet zou kunnen kiezen. “Ik heb die passie voor koken de laatste jaren echt ontwikkeld en ik doe het enorm graag”, gaat hij van start in Primo. “Ik vind het moeilijk om één van de twee op te geven. Dus zolang het ene het andere niet in de weg staat, ga ik die keuze niet maken.”

De acteur geniet er dan ook eindeloos van als hij mensen kan laten genieten. “Ik doe niks liever dan mijn vrienden een lekker bordje voor te schotelen, net zoals ik ook niets liever doe dan de mensen te raken met een mooie scène. Ik noem het een egoïstische vorm van geven. Ik geef graag, om anderen te plezieren, maar ik doe het ook voor mezelf. Ik geniet ervan als mensen zeggen dat het lekker was of dat ik goed heb gespeeld. Iedereen wil toch een beetje erkenning, niet?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.