Sinds jaar en dag is David Vandyck een grote fan van Elvis Presley, zo lezen we in een interview in Primo. Om deze reden besloot de zanger om samen met zijn fans naar Nashville en Memphis te reizen, de belangrijkste stad in het leven van The King.

Wanneer de reporter van Primo vraagt wat het voor David het hoogtepunt van de reis was, geeft hij aan dat het bezoek aan Graceland een erg diepe indruk op hem heeft nagelaten. “Ik kreeg kippenvel en moest zelfs een traantje wegpinken”, gaat hij van start. “Het was een emotionele rollercoaster met veel euforie, maar ook emotionele momenten en verwondering.”

De zanger vertelt dan ook vol enthousiasme over het best bewaarde geheim van het Graceland. “Dat is de bovenverdieping van het landhuis. Hoewel Elvis vaak gasten over de vloer had, liet hij ze nooit boven komen: een wens die nog steeds wordt gerespecteerd door Priscilla Presley. Sinds Elvis’ dood 46 jaar geleden is zij de enige die toegang heeft tot deze illustere etage. Dat The King of Rock and Roll dan ook nog eens begraven ligt op zijn eigen landgoed maakt zijn laatste rustplaats, Meditation Garden, niet alleen een historische locatie maar ook een spirituele plek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.