Na meer dan 25 jaar neemt Roos Van Acker afscheid van Studio Brussel. De presentatrice besloot om haar zekerheid bij de radiozender op te geven om aan de slag te gaan bij Willy, het radiostation voor jonge zielen in wat oudere lijven, zo lezen we in Humo.

“Het is de juiste beslissing, dat weet ik wel zeker, en ik ben er bijzonder blij mee, maar tegelijk voel ik ook iets van weemoed”, gaat Roos van start. “Omdat ik niet graag afscheid neem. Ik ben daar écht niet goed in. Op feestjes ben ik een expert in the French leave: stiekem verdwijnen, zonder iemand iets te zeggen. Nu goed, in dit geval was dat niet echt een optie. Ik moet m’n VRT-badge en m’n computer nog inleveren. Ik denk dat ik die dag verse aardbeien meeneem, en die met een lief briefje erbij op de redactie zet. Of moet ik toch… Kijk, daar heb je ’t: ik weet niet hoe dat moet, afscheid.”

Roos zei in een eerder interview dat ze haar vleugels nog eens wou uitslaan. “Ik kon echt wel oud worden waar ik zat. Maar ik voelde de nood om nog eens aan de startlijn te staan, om de opwinding van iets nieuws te voelen. Heeft het te maken met m’n leeftijd? Is dit een midlifecrisis die ik tot iets goeds probeer om te vormen? Het heeft er vast wel iets mee te maken. Anderen vieren hun midlifecrisis met de aankoop van een Lamborghini, ik de mijne met een overgang van Studio Brussel naar Willy – prima, toch? De sprankel weer voelen: daar is het me om te doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.