De overstap van Roos Van Acker van Studio Brussel naar Willy, was een transfer die veel mensen niet hadden zien aankomen.

“Het is al meer dan 25 jaar geleden dat ik daar aanspoelde”, begint de presentatrice nostalgische te vertellen in Humo. “Ik werd samen met Christophe Lambrecht aangenomen door Jan Hautekiet, en mocht Lieven Van Gils vervangen, die toen net vertrokken was. Ik dook in het bad en leerde het vak op antenne. God, waar is de tijd? Stel het je voor: er werd toen nog driftig gerookt in de studio. Dat werd moeilijker na de intrede van de webcam. Bij die eerste modelletjes werd het beeld maar om de minuut ververst. Toen kon een snel pafke nog stiekem – daarna, zodra een presentator de hele tijd in beeld was, niet meer.”

Roos herinnert zich nog dat ze destijds radio maakten met een technicus in de studio. “Toen dat veranderde en de presentator de schuiven zelf moest bedienen, werd ik opgeleid door Steven Lemmens. ‘Sneller, Roos, sneller!’ Steven is mijn compagnon de route geweest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.