Professioneel gaat het zanger Metejoor voor de wind. Hij lanceerde onlangs zijn tweede full album en dat werd meteen een heel groot succes. Op relationeel vlak gaat het iets minder goed. Zelf praat hij niet zo vaak over zijn liefdesleven, maar de teksten van zijn nummers spreken voor zich.

Zo zingt hij op zijn tweede album veel over de liefdesbreuk met zijn vriendin Britt. Ook het overlijden van een vriend en de twijfels over de liefde worden er prachtig bezongen.

Vooral over zijn nieuwe single is Vlaanderen enthousiast en dat doet Metejoor plezier. “’In een ruzie in gelijk welke relatie kan je drie pistes bewandelen: denken dat het je eigen schuld is, de schuld bij de andere leggen of beslissen om erover te praten’, zei Metejoor bij MNM over ‘Eigen schuld’. ‘Vroeger was ik vooral geneigd om uit te gaan van mijn eigen schuld, dat is het verhaal van dit nummer. Specifiek in liefdesrelaties heb ik vaak gedacht: was ik attent genoeg? Heb ik alles gedaan wat ik kon? Was ik wel goed bezig?”, vertelt hij in Tv Familie.

Metejoor en Britt gingen uit elkaar na een relatie van vier jaar. Pijnlijk genoeg was dat rond dezelfde periode waarin werd gezegd dat hij een affaire zou hebben gehad met Julia Boschman van K3.

Uit de nieuwe single kunnen we afleiden dat Joris misschien niet altijd even duidelijk is geweest met haar. En ook het liedje ‘Doen Alsof’ lijkt aan te tonen dat de zanger met een serieus schuldgevoel kampt wat betreft zijn relatiebreuk. Gelukkig is muziek vaak de ideale manier om een moeilijke periode te verwerken en te kunnen afsluiten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.