Voor haar periode bij K3 was Klaasje Meijer bezeten door klassieke muziek, zo kunnen we opmaken uit een interview in Story.

De zangeres speelde dwarsfluit en mocht zelfs tweemaal deelnemen aan het klassieke Prinses Christina Concours in Nederland, een wedstrijd die ze nu zelf presenteert. Ook is ze ambassadrice van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam.

Het is dan ook geen verrassing dat de zangeres al sinds jaar en dag fan is van de Koningin Elisabethwedstrijd. Om deze reden had VRT MAX het format Classic Klaasje opgezet waar Klaasje samen met tal van gasten de kandidaten van de wedstrijd becommentarieert.

“Ik vind het heel goed dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de wedstrijd”, geeft de presentatrice aan. “Je kan het zien als de Olympische Spelen binnen de wereld van klassieke muziek, en ik vind het ook een hele eer dat de VRT me hiervoor gevraagd heeft.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.