Jasmijn Van Hoof maakt haar terugkeer in de VTM-soap Familie na een afwezigheid van drie jaar. “Ik zag iedereen in mijn omgeving constant veranderen van werk, dus ik dacht dat ik dat ook moest doen”, vertelt ze in Primo.

Om deze reden nam de actrice afscheid van haar personage en besloot ze een kookopleiding te volgen bij het PIVA in Antwerpen. “Op een jaar tijd heb ik alle modules gevolgd. Heel intensief was dat. Dus ik mag mezelf gediplomeerd kok én kelner noemen. En met die diploma’s ben ik aan de slag gegaan.”

De actrice geeft aan dat ze onmiddellijk na haar afscheid bij Familie in een bakkerij heeft gewerkt en na haar opleiding in een chocolaterie is gaan werken. “Toen werd ik gevraagd als productieassistente voor ‘Bake Off Vlaanderen’. Dat was de ultieme combinatie van alles waarmee ik bezig was: bakken en tv. Heel leuk. Ik heb vroeger ook een bacheloropleiding productieassistent vervolmaakt.”

Wanneer de reporter vraagt hoe de fans reageerden toen ze de actrice in de winkel zagen, geeft ze aan dat ze erg toffe reacties heeft gekregen. “Ik heb het ook altijd leuk gevonden om over ‘Familie’ te blijven praten. De mensen vonden het heel zot wat ik allemaal meemaakte als actrice en op die manier zijn bij mij ook de ogen weer opengegaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.