Twintig jaar geleden brachten Koen Wauters en Sarah De Koster het nummer You Are the Reason uit. Wanneer de reporter van Dag Allemaal vraagt hoe deze samenwerking tussen de twee artiesten ooit tot stand is gekomen. Geeft Sarah aan dat ze samen met haar producer Hans Francken destijds aan haar derde album aan het werken was.

“Ik had ‘You Are the Reason’ al solo ingezongen en de platenfirma wou het nummer graag als single uitbrengen”, gaat ze van start. “Hans kwam ineens met het idee: als we daar nu eens een duet van maken. Supertof vond ik, maar met wie? Door zijn samenwerking met Clouseau is dan heel snel Koen z’n naam gevallen. Ik dacht eigenlijk dat hij het niet zou doen omdat hij met Clouseau ook niet in het Engels zong.”

Koen geeft op zijn beurt echter aan dat het Engels net een reden was waarom hij het duet wel wou doen. “Omdat het totaal anders was dan wat we met Clouseau aan ’t doen waren. Het was een fantastische song, en Sarah is een geweldige zangeres.”

Al moet de zanger toegeven dat hij oorspronkelijk niet bepaald dacht dat het tweetal goud in handen had. “Het is niet dat we in de studio dachten: ‘Dit wordt dé hit van het jaar.’ Ik vond dat toch verrassend. Tot op vandaag kan iedereen meteen meezingen.”

“Dat nummer is echt blijven hangen. Geestig, hé?”, vult Sarah aan. Mensen sturen mij via sociale media vaak een berichtje dat het hun openingsdans was en ze er mooie herinneringen aan hebben. Die song blijft leven. Ik word ook nog regelmatig opgebeld voor één of andere top 2000 op de radio.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.