Sinds kort behoort Luk Wyns officieel tot de categorie van de 65-plussers. Wanneer de reporter van Primo vraagt hoe de regisseur deze mijlpaal ervaarde, geeft hij aan dat dit erg confronterend was.

“Het is de pensioengerechtigde leeftijd, hé”, gaat hij van start. “Het voelt aan of er iets niet klopt, zeker omdat ik nu zo goed bezig ben en het gevoel heb dat het mooiste in mijn carrière nog moet komen. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt en ben ook niet van plan te minderen, want ik doe het nog altijd supergraag.”

Luk is op een punt gekomen waarop het lijkt alsof hij alles al eens meegemaakt heeft. “Ik word niet zo snel meer verrast en ben mijn naïviteit verloren. Je hebt op die leeftijd een beter overzicht zowel op vlak van werk als privé. En ik heb het gevoel dat ik wijzer ben geworden. Fysiek zijn er al eens kwaaltjes, geestelijk ben ik alvast topfit.”

Eén voordeel is wel dat hij de dag van vandaag sneller komaf maakt met flauwekul. “De essentie is nu het belangrijkste en ik kies voor de dingen die ik leuk vind. Ik begin enkel nog aan een project waarin ik 100 procent geloof. Iets goeds maken gaat nog altijd gepaard met bloed, zweet en tranen. Dat ik kan kiezen, is mijn grote geluk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.