Axana en Larissa Ceulemans, beter bekend als Def Dames Dope, zijn helemaal terug van weggeweest. Vorige zomer stonden ze op Tien Om Te Zien, in april op I Love the 90’s en ook op de Gentse Feesten zullen de dames aan het werk zijn.

In de jaren 90 was Def Dames Dope dan ook een erg groot succes, zelfs tot ver buiten de landsgrenzen, zo blijkt. “In Israël werden we onthaald als grote sterren”, gaat Axana van start in Story. “Aan het vliegtuig stonden ze al klaar om onze valiezen aan te nemen. En in Zuid-Afrika hadden ze vier appartementen mét koks voorzien. Larissa en ik wilden, samen met onze toenmalige danseressen Ingrid en Edith, liever gewoon bijeenhokken. Daar moesten we écht drama om maken.”

Larissa geeft aan dat ze destijds op tournee waren met La Toya Jackson. “Maar die werd fel afgeschermd door bodyguards. Lieve mannen, dat wel. En haar dansers waren ook tof. Na de show gingen we vaak samen stappen. We zijn weleens moeten vluchten uit een discotheek toen er plots gewapende mannen binnenvielen. De bodyguards hebben ons via de keuken afgevoerd. Wat een avontuur! Nu zou ik het in mijn broek doen, maar we waren wild en onbezonnen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.