Met hun hit Don’t Be Silly spoorde Def Dames Dope de Vlaming destijds aan om veilig te vrijen, iets wat zijn effect niet gemist heeft zo blijkt want de jeugd gooit tot op de dag van vandaag nog altijd “interessant” geschapen knuffels op het podium.

“In de nineties was het vrij gewaagd om over deze zaken te zingen, maar onze boodschap was zo belangrijk”, gaat Axana van start in Story. “Aids was dodelijk. We hadden zelf ook vrienden die aan de ziekte leden. “Onze single sloot naadloos aan bij een Vlaamse sensibiliseringscampagne rond veilig vrijen, waardoor we zelfs meter van de condoommobiel werden. En keiveel condooms kregen. We hebben ze allemaal opgebruikt.”

Al is opgebruiken wel een groot woord zo verklapt Larissa. “Die condooms gooiden we in het publiek, want we waren zelf dé seuten van de showbizz. In onze hoogdagen deden we niks anders dan werken en slapen.”

Axana geeft zelfs aan dat haar relatie destijds is afgesprongen omwille van het succes van de groep. “Liefde en werk, ik kon dat niet combineren. Intimiteit? Daarvoor ontbrak de tijd. Na drie jaar heb ik wel tegen ons mama gezegd: ‘Het doet pijn van de goesting.’ One-nightstands, daar waren we niet voor te vinden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.