In Primo lezen we dat Helmut Lotti helemaal bezeten is door Elvis Presley, al van jonge leeftijd is de zanger helemaal weg van The King. “Toen ik Elvis voor het eerst zag, dacht ik: ‘Zo wil ik er ook wel uitzien later.”

Helmut heeft in de loop der jaren dan ook een mooie verzameling uitgebouwd. “Mijn privéverzameling telt zo’n 4.000 elpees en cd’s, waarvan er zeker meer dan 100 van Elvis zijn”, gaat hij van start. “Alles wat officieel van hem op vinyl en cd werd uitgebracht, bezit ik en staat thuis mooi alfabetisch gerangschikt en volgens genre. Want Elvis heeft verschillende genres gebracht, van rock-‘n-roll tot gospel. Ik heb ook nog een pak bootlegs met daarop enkele vergeten parels.”

De zanger kent over alle liedjes van Elvis dan ook wel een weetje of een leuk verhaal. “En uiteraard hebben veel van Elvis’ nummers voor mij persoonlijk heel veel betekend. Nog altijd trouwens.”

Zo is er bijvoorbeeld het nummer My Boy. “Met dat nummer nam ik deel aan de Nederlandse ‘Soundmixshow’ als Elvis-imitator. Daarmee is het allemaal begonnen. Ik vond dat meteen een heel mooi lied. Het deed me denken aan mijn eigen jeugd: een song over een jongen wiens ouders gaan scheiden. Als kind van twee echtscheidingen kwam dat bij mij persoonlijk thematisch serieus binnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.