Lesley-Ann Poppe maakt er in Dag Allemaal geen geheim van dat ook zij in het verleden gebruik heeft gemaakt van het “wondermiddel” Ozempic. Het diabetesmedicijn dat als bijwerking heeft dat het gewichtsverlies gemakkelijker zou maken.

“Op een bepaald moment woog ik 100 kilo en was ik stilaan diabetes aan het ontwikkelen door mijn slechte leefgewoontes”, gaat de zakenvrouw van start. “Ik had het mezelf nooit vergeven als het echt zover gekomen zou zijn. Dus ging ik op de rem staan. De kilo’s gingen er goed af, maar om die laatste kilootjes kwijt te raken zag ik Ozempic als uitkomst. Uit gemakzucht, geef ik eerlijk toe.”

Aangezien veel mensen uit haar omgeving het middel gebruikten, zag ze geen graten in het gebruik hiervan. Ook dokters schreven het medicijn gretig voor waardoor Lesley-Ann dacht dat dit volledig veilig was.

Al snel merkte ze echter op dat dit helemaal niet het geval was. “Bijna meteen voelde ik heftige bijwerkingen. Hoofdpijn, overgeven… Ik raakte niet meer uit mijn bed. Na twee maanden ben ik ermee gestopt. Zulke bijwerkingen, dat kon niet kloppen, dacht ik. Nadien las ik talloze artikels over de gevaren van Ozempic en vielen de puzzelstukjes in elkaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.