Net zoals meerdere bekende gezichten wordt ook Gunther Levi zijn naam tegenwoordig online misbruikt.

“Er doen bizarre verhalen de ronde over mij”, gaat de acteur van start in Dag Allemaal. “Even voor alle duidelijkheid, dit is fake news. Ik zit niet in de gevangenis!” De acteur doelt hiermee naar online oplichters die proberen geld afhandig te maken van fans doormiddel van allerhande leugens en verzonnen verhalen.

Helaas is dit iets waar Gunther zelf machteloos tegen staat. “Dus laat ik het voorlopig wat aan me voorbijgaan. Ik wil wél m’n fans verwittigen, hen zeggen dat ze niet mogen klikken op dit soort berichten. Op Facebook en Instagram is er telkens maar één officieel profiel van mij, met 39.000 en 83.000 volgers. Andere profielen van mij, met minder volgers, mag je dus onmiddellijk wantrouwen. Ik hoop alvast dat m’n waarschuwingen helpen. Want zodra iemand hier écht veel geld aan verliest, dan wordt het een andere zaak natuurlijk. Dat mijn naam verbonden zou zijn aan zulk bedrog, zou ik het ergste vinden. Dus mensen, nogmaals: niet klikken en dit soort berichten gewoon meteen verwijderen. Alleen op die manier zijn die criminelen te stoppen, denk ik.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.