Gert Verhulst geeft in Primo toe dat hij een ware nostalgicus is. “Nostalgie betekent voor mij de warme gevoelens oproepen die je kent vanuit je jeugd”, gaat hij van start. “Ik heb zeer mooie jeugdherinneringen die ik graag oproep aan de hand van foto’s, muziek of geuren. Met geuren heb ik dat heel hard. Ik moet maar iets ruiken en ik word meteen teruggekatapulteerd in de tijd. Maar alleen de goeie dingen zijn blijven hangen, slechte herinneringen heb ik niet. Ik denk dat ik zo geprogrammeerd ben.”

Het tv-gezicht heeft dan ook een erg mooie jeugd mogen meemaken. “De jaren tot mijn achttiende heb ik wel als de meest zorgeloze ervaren. Je moet aan niks denken, de dag wordt voor jou ingedeeld, je moet geen geld verdienen want je woont nog thuis, je hoeft ook geen rekeningen te betalen… Vanaf het moment dat je zelf voor een inkomen moet zorgen, verdwijnt die zorgeloosheid en steekt er stress de kop op die je vroeger niet kende.”

Gert is de jongste uit een gezin van drie en werd naar eigen niet extra in de watten gelegd. Wel was hij dankbaar dat zijn broer en zus er waren aangezien zij het pad al geëffend hadden voor hem en Gert op deze manier nooit hoefde te rebelleren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.