Johan Verstreken moest in 2019 noodgedwongen de politiek verlaten omdat hij met zijn gezondheid sukkelde, zo staat te lezen in Primo.

“Ik had een vrij zware darmbloeding gehad en omdat ik er te snel opnieuw ben ingevlogen, kreeg ik een enorme weerslag”, gaat de oud-presentator van start. “De dokter heeft me toen een tijd op non-actief gezet. Om uiteindelijk te beseffen dat het beter was om er helemaal mee te stoppen.”

Hoewel je uiterlijk niets ziet, ondervindt Johan tot op de dag van vandaag hinder van zijn chronische darmproblemen. “Als ik een actieve dag heb gehad, moet ik enkele dagen inlassen om uit te rusten. Ik moet dus tegenwoordig mijn eigen agenda kunnen bepalen, niet over de limieten gaan. Maar ik ben geen klager. Dat heb ik van mijn moeder. Zij klaagt ook nooit. ‘De mensen moeten dat niet weten’, zegt ze altijd. Ik ben van hetzelfde principe.”

Helaas voor Johan bestaat er geen medicatie om hem te helpen. “Het enige wat ik kan doen is rusten. Dat doe ik dus ook”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showcafe.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.